Ny seger för Run N’Cola

Run N’Cola & skötare Ida Rudelöv.
Ägare: Wonderboys AB, m fl

Onsdagens succé på Solvalla följdes upp med en seger och en tredjeplats i Bollnäs på torsdagskvällen. Run N’Cola tog andra raka segern i år väldigt bekvämt sedan Magnus Djuse kört sig till spets på första långsidan. Femåringen öppnade första rundan på 1.13,7 och avslutade sista 500 m i 1.12-tempo utan att behöva förta sig. Segertiden 1.13,5a/2140 m och förstapriset 25.000 kr.

Global Confession startade från bakspår bakom bilen och hade ingen tur med löpningen. Hon hamnade i en dålig rygg på sista långsidan och kunde inte sätta full fart förrän 300 m från mål. Femåringen levererade i alla fall en pigg spurt över upploppet fram till tredjeplatsen.

Mattias Djuse har vunnit 44 lopp i år, det fattas blott 74.000 kronor till 6 Mkr inkört på svenska banor i år och stallet ligger på andraplats i tränarligan. Förhoppningsvis passeras sex miljoner under lördagens V75-tävlingar på Åby.

Kayla Westwood och Beauvoir kämpar om ett förstapris på hela 1 Mkr i finalen Drottning Silvias Pokal. I Kungapokalen har Hustle Rain kvalat in till till final där vinnaren även erhåller en miljon.

På tisdag den 9 maj tävlar sex hästar i Eskilstuna och dagen efter kommer fyra till start på Solvalla.