Ny storloppsseger till Larah

Larah Westwood & skötare Nathalie Vingmyr.
Ägare: Svante Racing KB

Stallets treåriga ston fortsätter att stapla stora segrar. På tisdagskvällen vann Larah Westwood Sommarfavoriten på Solvalla med 200.000 kr i förstapris.

Magnus Djuse satt i sulkyn och han behövde inte begära särskilt mycket för att Lara skulle blåsa till spets. Tempot låg kring 1.14 men det bekom henne ingenting utan hon stack ifrån de övriga till slut på väldigt lätta ben. Segertiden fina 1.13,3a/2140 m.

Larah Westwood har tidigare segrat i Margareta-loppet och uttagningslopp till Breeders Crown.

Det ser lovande ut inför korta E3 om drygt två veckor.

Global Dependable var nära segern i sin comeback men åkte dit i sista steget från spets. Det var första starten sedan i april.

Hill of Cash och Global Classified fullföljde bra som tre respektive fyra.

Juli var en fantastisk månad för Mattias Djuse och hans personal – den bästa någonsin! Det blev nästan 4 miljoner kronor inkört, sammanlagt har stallets hästar sprungit in 12,8 miljoner kronor i år.

Mycket glädjande är också jämnheten; på 77 starter (12-9-13) har endast sju hästar slutat oplacrade och sex hästar har galopperat bort sig.

Resten av veckan är intensiv med fem hästar i Visby på onsdag (5), Gävle torsdag (3), Rättvik lördag (2) samt fyra hästar till start på Dannero på söndag. Nästa vecka inleds med fem hästar till start i Färjestad på månsdag.