Ny succé på Solvalla

A Teaser & skötare Aleksi Flink, Winterburn & skötare Sebastian Lindberg.
Ägare: A Teaser = Hästshopen i Östersund AB, Winterburn = Stall Arsenal AB

Det blev en fantastisk tävlingskväll på Solvalla.

Etta och trea i Margareta-loppet för 3-åriga ston genom A Teaser och Knickers Sisu. Maco Toro grejade en fjärdeplats i den manliga avdelningen.

Utanför V86 tog Winterburn tionde raka segern och är fortsatt obesegrad. Men vinsten kom efter en del dramatik.

Totalt körde stall Djuse in en halv miljon kronor och närmar sig 6 Mkr med stora steg.

A Teasar svarade för karriärens bästa lopp när hon hämtade hem 300.000 kr i Margaretas Tidiga Treåringsserie. Rickard Skoglund satt i sulkyn och hittade en fin position i andraspår i den främre träffen. På sista långsidan kastade Skoglund loss från andrapar utvändigt, A Teasar svepte till spets i sista kurvan och sprintade undan till klar seger på 1.14,3/2140a. Sista 800 gick efter snabba 1.10,5!

Knickers Sisu (Magnus Djuse) fullföljde fint som trea efter en invändig löpning, endast ett huvud från andraplatsen. Tiden nya rekordet: 1.14,5a.

Maco Toro (Magnus Djuse) hade ett jobbigt tolftespår att brottas med i starten och hamnade sist. Men han levererade en stark långspurt i tredjespår och inkom fyra efter ett slutvarv på 1.11,7. Mycket bra.

Winterburn spelades till stor favorit att ta tionde raka segern sedan debuten, men det blev dramatiskt när han slog på en galopp i starten som kostade 50-60 meter. Inför slutvarvet låg han fortfarande sist och hade många längder att hämta in på täten. Winterburn åt in meter för meter och inför upploppet hade han vittring på segern, 50 meter före mål var vinsten klar och han vann med en säker längd i sedvanlig skön stil. Sista kilometern i tredjespår gick på 1.10,7! Förstapriset var 60.000 kr och han har nu tjänat 457.000 kr på sina tio raka segrar.

Mattias Djuse toppar Solvallas tränarliga på 25 segrar, 15 fler än tvåan.