Perette över miljonen

M.T.Perette avslutade en fantastisk säsong på bästa möjliga vis. På onsdagskvällen vann hon Oaksrevanchen på Solvalla efter ledning större delen av loppet. Förstapriset var 100.000 kronor och hon passerade därmed en miljon kronor i prispengar i år! Det var tredje vinsten i tolfte starten i ett lopp med ett hundra tusen kronor i förstapris.

M.T.Perette satt fast senast i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna så detta var en härlig revansch.

Segertiden blev 1.14,6a/2140 meter sedan Mattias fått bestämma i rätt så lågt tempo i spets. Inne på upploppet ryckte de åt sig ett par längders ledning och vann till slut rätt så enkelt. Treårsstoet var inte särskilt trött efter segerloppet när hon duschades av skötaren Matilda.

Nu blir det först en välförtjänt vila innan vinterträningen inleds för miljonärskan.

Global Bookmaker är en verklig moneymaker. Han fullföljde fint som fyra i Kriterierevanschen på 1.14,5a/2640 meter med Magnus i sulkyn. Han fick 26.500 kronor i prispengar och det saknas knappt fyra tusen kronor till 900.000 kr i prissumma. I 23 av 25 starter har treåringen varit prisplacerad!

Devs Definitif kämpade på fint som sexa i Kriterierevanschen från en svår positition långt bak i kön.

Stallet har nu tagit 56 segrar i år och passerar snart åtta miljoner kronor. Förhoppningsvis under den kommande helgen med flera spännande starthästar.