Racing Brodda levererar – alltid!

Racing Brodda! (Skötare: Sandra Werner)
Ägare: Easy KB

Hon har blivit åtta år och är inne på sin sjunde tävlingssäsong. Hon har rest tusentals mil och tävlat på 20 travbanor, från Umeå i norr till Jägersro i söder. Hon har segrat på åtta olika banor över alla distanser mellan 1640 m och 3220 m. Som unghäst gick hon till final i samtliga svenska årgångslopp.

På ondagskvällen tog Racing Brodda ännu en storlopsseger när hon vann ”Ändå Något” i Åmål. Segertiden väldigt fina 1.11,9a/1680 m på Åmåls 800 metersbana efter ledning större delen av loppet. Förstapriset: 150.000 kr.

Under slutvarvet fick Racing Brodda hårt tryck men i sista kurvan försvann hon från de övriga och vann med hela fem längder.

Nu väntar final i Gulddivisionen på Bergsåker den 27 augusti. Men räkna med att Racing Brodda dyker upp på tävlingsbanan innan dess.

Global Bookmaker svarade åter för ett bra lopp som trea i Silverdivisionen. Han fick inleda första halvan av loppet utvändigt om ledaren för att sedan få draghjälp. Han fullföljde fint och fick 34.000 kr för bronsplatsen. Det innebär att stall Ten Men har en häst i Gulddivisionen.

La Fille de Niky tog också en tredjeplats i V86-6 efter en invändig löpning och sent fritt i sista sväng.  Loppet kördes om som kvällens sista sedan en häst gått om kull i det ordinarie sjunde loppet. Då låg stoet perfekt placerad i andrapar utvändigt och båda favoriterna hade galopperat bort sig….

Tredjepriset gav 29.000 kr och ett fall uppåt på formstegen.

Det blev 220.000 kr inkört under besöket i Dalsland och stall Djuse närmar sig 8 Mkr.

På lördag tävlar Global Classified i finländska storloppet Killerin Eliitti i Jyväskylä.

På måndag den 12 juni har stall Djuse hela åtta hästar till start i E3-uttagning i Färjestad.