Racing Brodda starkast – treåringarna levererar

Racing Brodda (skötare: Matilda Bergström) och Pretty And Evil (skötare: Nathalie Vingmyr).
Kvällens vinnare ägs bägge av Easy KB. 

Det blev inget Harper Hanovers för Racing Brodda i lördags. Trots hela 3665 startpoäng räckte det inte för en plats i långloppet på Solvalla.

Hon fick i stället starta i Eskilstuna över tre varv och gjorde inget misstag som storfavorit med Rikard Skoglund i sulkyn.

Racing Brodda stod med 60 meters tillägg och kom ikapp fältet efter ett varv. 1 200 meter från mål började avancemanget i tredjespår, runt sista kurvan var hon framme utvändigt om ledarduon och över upploppet var hon klart starkast.

Racing Brodda travade de tre varven i rätt så jämnt tempo och vinnartiden blev 1.13,9/3200 m.

Stallet har därmed 30 årssegrar och en vinstprocent på 13, samt 3,6 miljoner i prispengar.

Treåringarna fortsätter att prestera på bred front.

Pretty and Evil debuterade med seger i Eskilstuna efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Luckan kom mitt på upploppet och hon sköt till bra, samtidigt galopperade ledaren kort före mål och vinsten blev till slut klar. Segertiden fina 1.16,4/2140 och förstapriset 40.000 kr.

Barabobbitt svarade för en väldigt bra debut som tvåa. Han fick hårt tryck i ledningen under slutvarvet och kunde inte svara en övermäktig motståndare. Men han fullföljde fint på snabba 1.16,3/2140 och fick 12.500 kr för silverplatsen.

21 startande treåringar i stallet har sprungit in drygt 2,3 miljoner.