I sjunde stora årgångsfinalen kom första segern!

Racing Brodda spurtade hem Derbystoet på söndagen på Jägersro. Rikard Skoglund lyckades perfekt med sin styrning och stoet fick fin draghjälp under slutvarvet i tredjespår. När Skoglund bad om ytterligare tempohöjning i sista kurvan fixade Racing Brodda det också.

Via fjärdespår tog hon snabbt in försprånget på täten och 100 meter före mål var saken klar. Det blev till slut en och en halv längd ner till tvåan Conrads Rödluva.

Rikard Skoglund höjde högernäven i luften när mållinjen passerades.

Skötaren Marcus och tränaren Mattias jublade vid sidan av banan. Glädjen var enorm!

I vinnarcirkeln dök ägargänget upp och delade ut segerkramar till höger och vänster.

Huvudpersonen Racing Brodda såg ut att ta det hela med ro. Hon skrittade lugnt på galoppbanan med Marcus i sulkyn. Hon verkade faktiskt inte särskilt trött.

Efter tårfyllda segerintervjuer var det dags för den obligatoriska vinnarbilden. Racing hade förstås fått på sig både segertäcke och lagerkrans.

”Äntligen”, sade både Rikard och Mattias.

”Den här segern är hon så väl värd. Och det var jäkligt skönt att vi hade lite flyt med loppet. Men så fin som Racing kändes i dag har jag aldrig känt henne. Marcus och Mattias har gjort ett kanonbjobb (som vanligt!) och jag är stolt över att få ta min största seger med den här hästen – hon är enorm”, sade Rikard

Vinnartiden blev 1.12,1 efter ett slutvarv på 1.10,0 och strax under 1.09 sista 400!

Prischecken var hela 2 miljoner kronor och Racing har nu sprungit in 5 mkr.

Stallet har sedan länge krossat fjolårets rekordsiffror och ligger nu på 11,4 mkr. Det innebär en åttondeplats i tränarligan.