Seger i Färjestad – stallet över 13 Mkr!

Nephtys Boko & skötare Natalie Vingmyr
Ägare: Easy KB

Nephtys Boko var en en härlig debutant att skåda på Färjestadsbanan på måndagskvällen. Treåringen tog hem Svensk Travsports Unghästserie för ston med 40.000 kr i förstapris.

Nephtys Boko skötte sig utmärkt från spår två och Mattias kunde överta ledningen innan första kurvan. Tempot var rätt högt, 1.17,5 första varvet, men treåringen kunde ändå avsluta sista halvvarvet på lite drygt 1.13 och vinna på starka 1.16,5/2140 m.

Ännu en andelshäst som vinner lopp i Mattias Djuses träning.

Great Maple har visat god bättring i sommar och svarade nu för en fin andraplats. Efter ett lopp i andraspår i början körde Mattias fram utvändigt om ledaren på sista långsidan. De två främsta drog ifrån de övriga men Great Maple kunde inte koppla greppet. Tiden 1.16,7/2140 m efter ett slutvarv på lite drygt 1.14,.

Carry Cash var tillbaka på tävlingsbanan igen och hon gjorde ett bra lopp som trea. Mattias kom ner i rygg på ledaren kort efter start och blev kvar där alltför länge. Men stoet var pigg i målgången på tiden 1.12,9a/2140 m.

Global Confession avslutade fint som fyra efter ett hopplöst lopp i kön. Hon fick 6.800 kr i prispengar och Stall Mattias Djuse passerade därmed 13 miljoner kronor!

Rekordet från ifjol på 15,1 Mkr sitter löst.

I morgon, tisdag, startar hela sju hästar på Solvalla samt två treåringar i kvallopp.

På onsdag tävlar sex hästar i Mantorp och på torsdag fyra hästar i Bollnäs. Veckan avslutas på lördag med La Sassicaia i Diamantstoets Final på Åby.