Seger på två banor

Global Confession & skötare Natalie Vingmyr
Ägare: Global Farm AB 

Stall Djuse hade en intensiv fredag med åtta hästar till start – på två olika olika banor.

Dagen började bra med en seger och ett andrapris på Solvalla. Kvällen i Bollnäs blev också lyckad med en vinst och två silverplatser. 

På Solvalla vann Global Confession med Magnus Djuse i sulkyn. I Bollnäs körde Mattias Kall Tekno till ny seger. 

Global Confession tog hem ett stolopp på 1.12,6a/1640 m efter ett lopp i den främre träffen. Magnus lämnade andrapar utvändigt i sista kurvan och fyraårsstoet avslutade mycket vasst över upploppet till klar seger. Förstapriset 40.000 kr och hon har nu segrat i sju av 18 lopp. 

Hilfiger tog en andraplats på nya rekordet 1.15,1a/2140 efter ett starkt slutvarv utvändigt ledaren. 

Fyraårige kallblodet Kall Tekno tog fjärde segern i femte starten efter en imponerande insats. Han inledde första 600 m i tredjespår, därefter travade han utvändigt ledaren resten av lopp men Mattias kunde ändå sitta lugn över upploppet och vinna säkert på 1.29,0a/2140 m. 

Racing Brodda var tillbaka på tävlingsbanan efter sjukdom och presterade på topp direkt. Rikard Skoglund körde till spets och fick sedan storfavoriten Mister Hercules utvändigt.  Första varvet gick på 1.11,5, Racing Brodda kämpade storstilat ända hem men orkade inte svara vinnaren sista biten. En positiv insats av det sjuåriga stoet som fick 50.000 kr för andrapriset på 1.11,0a/1640 m. 

Stay Hungry fick ett fint invändigt lopp fram till sista kurvan då hon kom ut i andraspår och tog upp jakten på ledaren. Det stod och vägde hela upploppet ner men Stay Hungry fick ge sig med liten marginal. Tiden nya rekordet 1.14,5a/1640 m.

Totalt blev det 170.000 kr inkört under fredagen och stallet närmar sig 10 Mkr med stormsteg (9.777.089 kr).

Kall Tekno & skötare Ebba Wiberg
Ägare: Easy KB