Det blev ingen seger under Solvallas V86-tävlingar. Men väl två andraplatser vilket innebär att Mattias Djuse passerade en miljon kronor inkört på den sista dagen av årets första månad.

Fish Story visade att segern i senaste starten i Gävle inte var någon tillfällighet. Magnus Djuse körde fram utvändigt ledaren efter ett varv med stoet, hon gick i närkamp runt slutkurvan och det stod och vägde sista hundra. Fish Story fick dock ge sig kort före mål men fullföljde starkt till andraplatsen, en halv längd bakom vinnaren.

Andrapriset var 40.000 kr och Fish Story har samlat på sig fina startpoäng för fortsatt matchning. Det saknas bara en tusenlapp till 200.000 kr i startprissumma.

Global Edge var tillbaka efter en tidvila och svarade för en vass comeback. Fyraårsstoet tog enkelt hand om ledningen bakom bilen och öppnade första rundan på 1.16,2. Magnus ökade tempot i sista kurvan men Global Edge kunde inte freda sig den sista biten och blev passerad kort före mål. Andrapriset var 40.000 kr och tiden 1.15,8a/2140 m.

Det är ett intensivt tävlande under veckoslutet med hela 19 till start torsdag-söndag på fyra banor (Eskilstuna-Romme-Solvalla-Bollnäs). På lördag avgörs V75-finaler på Valla tillsammans med Margaretas tidiga unghästserie. Stall Djuse selar ut hela sju hästar.