Stallformen håller i sig – dubbelseger i Romme

Devs Demimonde
Ägare: Stall Kryddan HB
Skötare: Aleksi Flink

Onsdagskvällens tävlingar på Solvalla avslutades med seger. På fredagen blev det två segrar och en andraplats på Rommetravet. Stall Djuses fina form håller i sig. Det saknas endast 43.000 kr till en miljon kronor inkört hittills i år.

Devs Demimonde blev första vinnare efter ett imponerande slutvarv. Från tredjepar utvändigt styrde Magnus Djuse på i tredjespår varvet från mål. Stoet var snabbt uppe utvändigt om ledaren och inne på upploppet gick hon ifrån till enkel seger med krafter i behåll. Vinnartiden 1.16,5a/2140 m i hennes första felfria lopp och förstapriset 30.000 kr.

Dubbelsegern fullbordades av Isabelle Sisu som fick utdelning på sin fina form. Hon fick gå utvändigt om ledaren hela loppet men kunde ändå koppla greppet kort före mål med Magnus i sulkyn. Mycket bra prestation av sexårsstoet som fick 30.000 kr för segern och har nu fina 643.000 kr på kontot. Till stor glädje för stall Ten Men som hållit ihop i drygt 40 år och fanns representerade i vinnarcirklen i sina brandgula västar.

Andelshästen (Stall Kenny) Myth’s Legacy var nära att ordna en trippel till stallet. Han kom fram utvändigt ledaren 1500 m från mål i det lugna tempot. Inne på upploppet sög han sig allt närmare ledaren men förmådde inte ta sig förbi.

Stall Djuse har startat 46 gånger under januari (8-9-4). I 37 starter har hästarna blivit prisplacerade.

Isabelle Sisu
Ägare: Stall Ten Men
Skötare: Sandra Werner