Förhoppningarna var relativt stora inför lördagens tävlingar på Solvalla. Fyra stycken startade i Margaretas Tidiga Unghästserie och två var inkvalade till V75-final.

Resultatet blev två segrar, ett andra- och ett sjundepris. Totalt blev det 732.000 kr inkört vilket är nytt rekord med marginal!

Treåriga Zolly och fyraåriga Racing Brodda var segerstona i Maragreta-loppen.

Zolly kördes fram utvändigt om ledaren dryga varvet kvar. Mattias höjde tempot något på sista långsidan för att sätta in slutstöten runt slutkurvan. Lilla Zolly var huvudet högre än sina konkurrenter och vann väldigt lätt på nya rekordet 1.14,9/2140a. Den vita huvan satt kvar och det var pigga ben över mållinjen. Prissumma: 300.000 kr!

En halvtimme senare var det dags för Racing Brodda att visa upp sig.

Rikard Skoglund placerade fyraårsstoet mitt i fältet i andraspår. Hon fick attackera för fullt på sista långsidan, men det var långt fram till täten och första varvet hade travats efter långsamma 1.18. Racing Brodda flög runt fältet på baksidan och tog upp jakten på ledaren. Femtio meter före mål var vinsten klar och segermarginalen blev till slut en halv längd. Sista varvet travade hon på 1.10,5 och sista 600 på 1.07,5 – i årsdebuten!

300.000 kr i förstapris och 1,4 miljoner kronor i prissumma innebär att Racing Brodda är vinstrikaste hästen någonsin i stallet som varit med från början som 1,5-åring.

Elctrical Storm blev fast för länge i klass 1-finalen för att nå längre fram än till en andraplats. Men femåringen såg väldigt bra ut i loppet och hade krafter kvar i mål. Andraplatsen var värd 125.000 kr.

Stallet passerade tre miljoner kronor inkört i år, vilket ger en femte plats i den svenska tränarligan.

Om man enbart räknar inkört på svenska banor ligger stallet på en stark andra plats.