Onsdagskvällens tävlingar på Solvalla blev en verklig succé!
Tvåårige Mr Deauville vann ASVT Trottex Auktionslopp med hela 240|000 kr i förstapris.
I stoavdelningen var Helloise Boko fyra efter en kanonspurt och tjänade 28.000 kr.
-Jätteroligt att Mr Deauville kunde vinna. Även Helloise Boko gjorde ett väldigt bra lopp och avslutade bäst av alla över upploppet. Vi satsar på unghästar och då känns det extra bra när det lyckas. 240.000 kr är den största prissumman i min karriär (hittills!), säger Mattias.
Mr Deauville togs lugnt i starten och hamnade bland de sista. Fuxen var fortfarande långt bak i kön i sista kurvan men när han fick order om att spurta gick det verkligen undan. Han plockade in det stora försprånget och kopplade greppet kort före mål. Mr Deauville vann på 1.15,0/1640a i sitt livs andra start.
Många glada andelsägare var på plats på Solvalla och stämningen var på topp i vinnarcirkeln.
-Mr Deauville galopperade bakom bilen i provstarten men i loppet skötte han sig fint, han är både snabb och stark, berömmer Mattias.
Mr Deauville är en andelshäst med flera ägare. Ett perfekt sätt att äga häst!
Helloise Boko hamnade sist utvändigt från sitt svåra åttondespår och det var svårt att ta ta något i den låga farten. Men hon spurtade i 1.10-tempo över upploppet och hann fram till fjärdeplatsen på nya rekordet 1.16,5/1640 i karriärens tredje start.
-Hon gick väldigt bra, det var full fart över mål. Tyvärr var tempot för lågt och vi fick dessutom en dålig rygg på sista långsidan, säger Mattias.
Mattias vann även med Alba Dove på Solvalla som fick nosen först efter en hård upploppsstrid. Grattis till amatörtränaren och ägaren Rune Holmén.
Tvååringarna tjänade 268.000 kronor vilket innebär att stallets hästar har tjänat lite över 2,3 miljoner kronor i år. Dessutom har samtliga fyra inkvalade tvååringar segrat: Harmon Boko, Dream of Trix, Mr Deauville och Helloise Boko.
Mattias har tagit 14 segrar på Solvalla i år och ligger på tionde plats i kuskligan.