Supersuccé för Djuse – dubbelseger i E3-final!

A Teaser & skötare Aleksi Flink
Ägare: Hästshopen i Östersund AB

Lördagens korta E3-final på Rommetravet blev en enda stor uppvisning av stall Mattias Djuse!

A Teaser, körd av Erik Adielsson, spurtade till seger före stallkamraten Larah Westwood med Magnus Djuse i sulkyn. Succén fullbordades när Knickers Sisu/Ulf Ohlsson spurtade in som fyra och Frustration/Daniel Wäjersten inkom sexa. Totalt blev det närmare 1,7 Mkr inkört i loppet och en total dominans i E3-finalen.

Segraren A Teaser är ägd och uppfödd av pappa Anders Djuse som var chockad i vinnarcirkeln. Förutom förstapriset på en miljon kronor blev det 400.000 kr i uppfödarpengar.

Mycket glädjande var även Larah Westwoods andraplats, körd av yngste sonen Magnus.

-Helt otroligt, man tror att man drömmer, sade Anders Djuse med en champagneflaska modell större i famnen.

Bredvid stod Mattias och skötaren Aleksi (Flink), lyckliga med hederprsier i händerna.

Vi tar det från början; A Teaser fick en bra start från innerspåret bakom bilen och fick rygg på ledaren. Larah Westwood kunde inte vara med i kampen om spets men hamnade som tvåa i andraspår med stallkamraterna Frustration och Knickers Sisu fint med bakom.

Halvvarvet från mål attackerade Larah Westwood i tredjespår och tog sig snabbt fram utvändigt om ledaren 300 m från mål. Bakom följde övriga två från stall Djuse. Larah utmanade ledaren rejält över upploppet och bakom hittade Adielsson fritt med A Teaser. Det var stenhårt sista 50 m men A Teaser fick upp farten rejält i de sista stegen och hann fram till knapp seger på 1.10,9a/1640 m.

Larah Westwood lyckades knipa andraplatsen (1.11,0) i en tät slutstrid och hon tjänade 500.000 kr till ägaren ”Svante Racing”.

Knickers Sisu avslutade vasst till fjärdeplatsen på 1.11,3 och visade åter att hon tillhör kulltoppen. Hon var ju tvåa i den långa E3-finalen för en dryg månad sedan.

Ett fantastiskt tränarejobb av Mattias men också ett stort plus till personalen som hade sina hästar i bästa form när det gällde som mest!

E3-segern är den andra i grupp 1 till stallet i år. I början av juli vann Hustle Rain Sprintermästaren i Halmstad.

Kvartetten siktar närmast mot Oaksuttagningar på Solvalla om en månad.

Får inte glömma bort Erjon som kom tvåa i klass II-försöket på 1.13,9a/2640 m. Han fick 55.000 kr i prispengar och en trolig V75-final väntar på Solvalla 14 oktober.

Stall Djuse har kört in 15,1 Mkr på svenska banor i år och ligger på fjärdeplats i tränarligan. I fjol

förbättrades stallrekordet till 15,2 Mkr – förhoppningsvis passeras det redan på tisdag när det är dags för derbyuttagningar på Jägersro med sex hästar till start.

Stall Djuses fantastiska treåriga ston:

Frustration 1.784.000 kr

A Teaser – 1.634.000 kr

Knickers Sisu – 1.558.500 kr

Larah Westwwod – 1.495.000 kr