Tiffanie Kjell är ny hästskötare hos Mattias Djuse. 25-åringen har hållit på med hästar under större delen av livet.

– Jag började på ridskola när jag bara var fem år. Det var en bra utbildning som jag har nytta av nu. Jag har även arbetat på Solna Ridskola, både rid- och travsporten kan lära av varandra, säger Tiffanie.

Efter några första läroår på ridskola ute på Eckerö fick hon kontakt med travhästar. På granngården fanns nämligen en amatörtränare som Tiffanie började hälsa på under helgerna. Den stora hästen lockade till alltfler besök och hon gillade travsporten.

– Jag fick följa med på tävlingar och det var ju jättespännande.

Efter högstadiet sökte Tiffanie in på Djurgymnaiset i Liljeholmen i Stockholm. Hon valde förstås häst som hennes specialområde och fick möjligheten att praktisera fem veckor hos Stig H Johansson.

– Det var förstås spännande och lärorikt. Det var verkligen ordning och reda i stallet, minns hon.

Efter gymnasiet arbetade hon på en ridskola i ett år. Slutade där och arbetade bland annat hos Solvallatränarna Christer Nyström och Hans-Owe Sundberg. Hon tog ett break från hästarna och arbetade två år i butik. 2015 åkte hon över till USA och arbetade hos både Jonas Czernyson och Jim Oscarsson.

– Det var väldigt roligt hos Jim. Jag skötte bl a om Dig For Dollars, en härlig häst, berättar hon.

Nu arbetar Tiffanie ute på Söderby Gård där några treåringar har blivit hennes första favoriter.

– Jag trivs jättebra hos Mattias. Man får ett stort eget ansvar och det gillar jag. Det blir också mycket körning och jag känner att jag får alltmer rutin. Hoppas kunna ta licens framöver och jag vill gärna tävla i både monté och i sulky, avslutar Tiffanie