Toppdag i Örebro

Global Confession (Skötare: Moa Thörngren)
Ägare: Global Farm AB

Stallet hade fyra hästar till start i Örebro och det blev en toppenlördag med placeringarna 1-2-3-2 och 157.000 kronor inkört.

Det började med dubbelseger i Treåringsloppet genom stona Global Confession (1.16,8a/2100) och Isabelle Sisu (1.16,9).

Den sistnämnda kunde överta ledningen 750 meter från mål och fick stallkamraten Global Confession utvändigt. Mattias ökade farten runt slutsvängen men Isabelle Sisu fick ge sig sista biten mot Global Confession.

Muscle Hill-stoet vann med sparade krafter med Magnus Djuse i sulkyn och tog tredje segern i fjärde starten.

Isabelle Sisu fullföljde fint till andraplatsen.

I Stoeliten gjorde Racing Brodda en spännande årsdebut och hon skötte sig utmärkt som trea. Rikard Skoglund backade ner på innerspår kort efter start och satt där till sista kurvan då Racing Brodda backades loss. Hon avslutade sedan vasst över upploppet och såg stark ut i målgången, en längd bakom vinnaren.

Racing Brodda kom i mål på 1.13,2a/2100 efter 1.09 sista 400 m och full fart sista 150 m. En mersmakande årsdebut.

Global Benefit hade ledningen i V75-2 men det var flera ekipage som utmanade Magnus Djuse i front under vägen. Ekipaget ledde fortfarande till mitt på upploppet men kunde inte försvara sig mot en konkurrent som fått ett vilsamt lopp i rygg.

Global Benefit gjorde en väldigt bra insats som tvåa på nya rekordet 1.14,4/2100 och hon har verkligen gjort sig förtjänt av en seger i Diamantstoet.

En spännande vecka fortsätter för stallet med hela tio hästar till start på Solvalla på onsdag.