Toppdag på Bergsåker – tvåa och fyra i E3-final!

Waterford Wine & skötare Ida Rudelöv
Ägare: Easy KB

Lördagens E3- och V75-finaler blev en stor succé för stall Mattias Djuse. Knickers Sisu tog en andraplats i stonas E3-final som gav en miljon kronor.

I den manliga E3-klassen levererade Maco Toro karriärens bästa prestation och fick 240.000 kr i prispengar.

I E3-consolation för ston blev det seger för A Teasar som fick 100.000 kr i prissumma.

Magnus Djuse, som bara har åtta pinnar kvar till milstolpen 1.000 segrar, körde trion föredömligt.

Totalt blev det drygt 1,4 Mkr inkört till stall Mattias Djuse på Bergsåker och det saknas blott ett hundra tusen till 10 Mkr.

Knickers Sisu hade flera positioner under loppet men varvet från mål hittade Magnus ut i fjärdepar utvändigt. Ekipaget följde sedan med i rygg i tredjespår på sista långsidan och i en tuff upploppsstrid fick hon nosen först i kampen om andraplatsen (1.13,1a/2140 m). Andrapriset innebar 1 Mkr och stoet har nu sprungit in 1.4 Mkr på nio starter (4-2-1) !

2019 var Mattias tvåa i E3-final med Zolly i Eskilstuna.

Magnus hittade andrapar utvändigt från spår elva med Maco Toro som sedan fick fin draghjälp fram till upploppet i det hårda tempot. Han kämpade berömvärt hela vägen hem och kom i mål på 1.13,4a/2140 m.

Maco Toro har aldrig varit sämre än fyra i åtta starter mot de bästa treåringarna och har nu tjänat 549.000 kr.

I sista loppet spurtade A Teasar hem segern efter en perfekt löpning som tvåa i andraspår. Magnus kunde vänta med attacken till upploppet och då flög hon ifrån sina konkurrenter. Mycket lycklig hästägare och uppfödare i vinnarcirkeln var pappa Anders Djuse.

Nyförvärvet Waterford Wine gjorde andra starten för Mattias Djuse och tog en säker seger med Magnus i sulkyn. Efter en löpning i rygg på ledaren och öppning i utgången av sista kurvan tog fyraåringen sig förbi kort före mål och segrade på nya rekordet 1.14,3/2140. Förstapriset 50.000 kr och fina startpoäng för framtida lopp.

Run N’Cola svarade för en väldigt bra insats som femma i V75-1, bronsfinal. Från yttersta startspåret bakom bilen hamnade han sist, Magnus följde med i tredjespår på sista långsidan, femåringen kom långt ut 400 m från mål och avslutade vasst över upploppet.

 


A Teaser & skötare Aleksi Flink
Ägare: Hästshopen i Östersund AB

Knickers Sisu & skötare Ida Rudelöv
Ägare: Kulturinvest I Sverige AB
<a