Tre segrar i Mantorp

Från V: La Fillé de Niky Skötare: Ebba Janius Ägare: Per-Olov Johansson.  Ava Garde Skötare: Annie Olsson Ägare: Terästallit Oy & Garde Hästar AB.  Jula Sunshine Skötare: Agnes Jakobsson Ägare: Jula AB

 

En intensiv travvecka, med 23 hästar till start samt sju treåringar i kvallopp, inleddes perfekt med en trippelseger i Mantorp. Vinnartrion var Ava Garde, Jula Sunshine och La Filly de Niky.

Nyförvärvet Ava Garde inledde med seger efter ledning från start till mål med Mattias i sulkyn. Treåringen var snabb från springspår och tog kommandot kort efter start. Tempot låg kring 1.17 och Ava Garde höll undan med minsta möjliga marginal. Prissumman 25.000 kr och segertiden 1.17,0/2140 m.

Jula Sunshine ledde också från start till mål. Magnus Djuse kunde packa fältet runt slutkurvan för att rycka undan till lätt seger mitt på upploppet. Tiden nya rekordet 1.13,6a/1640 m och 30.000 kr i prissumma. Det var andra segern sedan debuten för stall Djuse den 23 april.

La Filly de Niky fick ett fint lopp i tredjepar utvändigt och ingen kunde stå emot hennes vassa spurt. Mattias attackerade på sista långsidan och stoet svepte till spets i sista kurvan, sedan var det spel mot ett mål. Stoet vann på 1.15,2/2660 m och segerpremien var fina 50.000 kr. Det var sjunde segern i 25:e starten och ”Niky” passerade den halv miljon i prissumma.

Övriga tre startande under måndagskvällen var prisplacerade och stall Djuse har nu passerat 8,2 Mkr.

På tisdag lastas hästtransporten full och går i skytteltrafik mellan Hårdby Gård och Solvalla. Åtta hästar kommer till start samt sju hästar i kval.

På onsdag tävlar sju hästar i Lindesberg och på lördag två hästar på V75 i Halmstad. Bland annat Hustle Rain som senast var urstark tvåa i Jämtlands Stora Pris i Östersund.