Tre segrar – på två banor

Run N’Cola & A Sniper tillsammans med Ida Rudelöv som sköter Run N’Cola. Skötare till A Sniper samt Electrical Storm är Hugo Metayer.
Ägare till kvällens vinnare är:
Run N’Cola; Wonderboys AB m fl, 
A Sniper; Hästshopen i Östersund AB
Electrical Storm; Top Of Europe Management AB & Djuve A

Under onsdagskvällen startade åtta hästar på Bergsåker och Solvalla. Resultatet: två segrar på Bergsåker genom Run N’Cola och A Sniper med Mats Djuse i sulkyn. Samt en vinst på Valla genom Electrical Storm, körd av lillebror Magnus!

Run N’Cola tog femte segern i sjunde starten efter ett fint lopp i andrapar utvändigt. Han fick gå på i tredjespår sista 600 m och i sista kurvan var det fortfarande en bit fram till täten. Men så fort man kom in på upploppet längde han bara på steget och kopplade ett knappt men ändå säkert grepp.

Segertiden nya rekordet 1.13,2a/1640 och förstapriset var 40.000 kr.

A Sniper har tävlat bra i år och fick nu en välförtjänt seger när han tog hem Norrlands Elitserie med 50.000 kr i förstapris. Mats Djuse körde till spets efter 600 m och fick sedan bestämma i 1.16-tempo. A Sniper blev utmanad upploppet ner men sträckte på sig fint och vann knappt på 1.15,0a/2140, vilket också var nytt rekord.

På Solvalla kom tredje segern för kvällen genom Electrical Storm, körd av Magnus Djuse.

Ekipaget fick ett fint lopp i andrapar utvändigt i hårt tempo och kunde vänta med attacken till sista kurvan. Som vanligt hade han gott om krafter kvar till spurten och segern blev rätt så enkel. Segertiden fina 1.12,7a/2140 och förstapriset 60.000 kr.

Electrical Storm har inlett året strålande med två segrar och ett andrapris.

Onsdagskvällens trippelseger innebär att stall Djuse har tagit hela 40 segrar i år. Segerprocenten ligger fortsatt på 25 och stallet närmar sig fyra miljoner kronor inkört.

På Solvalla utökades ledningen i tränarligan som stall Djuse toppar på 20 segrar.