På torsdagskvällen kördes årets första Breeders Crown-försök och det blev succé med tre hästar vidare till semifinal!

Fyraårige Hustle Rain vann sitt försök i imponerande stil.

Kayla Westwood var oerhört tapper som tvåa i klassen fyraåriga ston.

Treårige Global Embargo fick ett fint invändigt lopp och hängde med bra som trea.

Det körs åtta försökslopp i de fyra klasserna i Breeders Crown och de fyra främsta går vidare till semifinal på Solvalla den 5 november. De tre främsta går sedan vidare till den stora finalen i Eskilstuna 18 november.

Hustle Rain hade bara ett tuffare träningsjobb inför årsdebuten i Gävle. Men han visade att vinterns tuffa styrketräning hade gett önskad effekt. Magnus Djuse körde till spets på första långsidan och öppnade första rundan på lite drygt 1.14. På sista långsidan höjdes tempot och i sista kurvan sade man ”tack å hej” till de övriga. Hustle Rain vann väldigt enkelt på 1.13,4a/2140 m efter 1.10 sista 500 m.

Ett perfekt genrep inför uttagning till Kungapokalen på Åby om två veckor.

Fyraåriga stoet Kayla Westwood svarade för en fantastisk prestation som tvåa. Magnus provade att nå ledningen i början men fick svar och hon tvingades sedan trava utvändigt utan rygg hela loppet.

Första varvet gick på 1.14 och halvvarvet från mål ökade Kayla tempot ytterligare utvändigt om ledaren. In på upploppet hade ledarparet ryckt ifrån de övriga, Kayla fajtades hela vägen in men kunde inte rubba ledaren. Tiden blev vassa 1.12,9a/2140 och ett fint genrep inför uttagning till Drottning Silvias Pokal på Åby om två veckor.

Kayla var med i tre stora finaler i fjol med en tredjeplats som bäst i Oaks på Solvalla. Hon närmar sig 2 Mkr i prissumma.

Global Embargo har utvecklats fint den sista tiden och gjorde åter ett bra lopp. Mattias låg fint med som trea på innerspår och den orutinerade treåringen fullföljde bra.

Det blev 225.000 kr inkört och stallet ligger nu på 4.371.000 kr hittills i år. Segerantalet är uppe i 36 och vinstprocenten fina 21.