Hela nio hästar hade kvalat in till Breeders Crown-semifinaler på Solvalla på söndagen. Det bev ett bra resultat i den tuffa konkurensen med tre hästar till final om två veckor i Eskilstuna.

Gilmore Trot fixade första finalplatsen för treåriga hingstar/valacker med en tredjeplats. Magnus Djuse

körde ett fint invändigt lopp och 500 meter från mål lyckades han snirkla sig loss i andraspår. Han fullföljde sedan starkt som trea på nya rekodet 1.12,7a/2140. Det blir första finalen i ett klassiskt lopp för Gilmore Trot.

Global Allegiance fick samma fina lopp på innerspår och hon tackade för det genom att bli fyra i klassen för fyraåriga ston. Tiden 1.12,7a/2140 var nytt rekord över medeldistans och i sulkyn satt Magnus Djuse. Välfötjänt efter en del otur tidigare i år.

M.T.Perette fixade en fjärdeplats bland de treåriga stona efter ett vasst upplopp. Det blev en lite strulig inledning i tredjespår men så hittade Mattias ner i fjärdepar utvändigt på första långsidan. Spurten var sedan vass då hon tog flera placeringar.

M.T.Perette är därmed klar för sin tredje årgångsfinal. Hon har tidigare kvalat in till båda E3-finalerna med en andraplats som bästa resultat.

Stallet passerade sju miljon kronor i prispengar under söndagen.