Tre till Oaksfinal på Solvalla!

Knickers Sisu och skötare Ida Rudelöv
Ägare: Kulturinvest i Sverige AB

Sex starka ston från stall Djuse var med i uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks på Solvalla. Hälften gick vidare till den åtråvärda finalen om två veckor.

Knickers Sisu vann med Mats Djuse i sulkyn. A Teaser och Dial Square var tvåa, körda av Magnus Djuse och grejade därmed varsin finalplat där vinnaren får 1,5 Mkr.

Knickers Sisu vann väldigt enkelt på 1.13,6a/2140 efter ett lopp utvändigt om ledaren i 1300 m. I sista kurvan ökade Mats farten och hon kopplade greppet redan 300 m från mål. Över upploppet hade hon fint driv i steget och vann med fem längder. Hon är därmed klar för sin tredje stora årgångsfinal efter tidigare andra- och fjärdepris i E3. Mycket bra!

A Teaser fick ett fint lopp i andrapar utvändigt och Magnus kunde vänta med spurten till utgången av sista kurvan. Det gick väldigt fort över upploppet och A Teaser nådde inte ända fram. I den förra stora årgångsfinalen (E3) segrade hon efter ett rafflande lopp och tjänade 1 Mkr.

Dial Square hade blott tre lopp innan Oakskvalet men var väldigt nära seger. Magnus hittade andrapar utvändigt på första långsidan och attackerade sedan i tredjespår på sista långsidan. Dial Square fick vila ett tag runt slutkurvan för att attackera ledaren på upploppet. Hon tog meter för meter men hann inte fram utan fick ge sig med några futtiga centimeter. Mycket stark prestation av orutinerade treåringen som putsade rekordet till 1.13,9a/2140 efter 1.12 sista kilometern.

Frustration var inte långt ifrån finalplats efter ett lopp i spets. Tempot var högt, 1.12/1000 m, och hon orkade inte riktigt sista biten. Men trea på 1.13,0a/2140 var nytt rekord och ett fint formbesked.

Lara Westwood och Laiza Westwood var båda femma efter bra insatser.

I Kriteriekvalet visade Maco Toro bättrade takter som femma på 1.13,9a/2640 m efter ett lopp som fyra på innerspår.

Det blev 375.000 kr inkört under söndagen och totalt 16,7 Mkr i år.

Det blir åter en intensiv tävlingsvecka med 19 hästar till start på fyra banor.

Dial Square och skötare Sebastian Lindberg

A Teaser och skötare Aleksi Flink

Startfältet i Svenskt Trav-Oaks 2023