Treåring svårfångad på Solvalla

Fish Story & skötare Ebba Janius.
Ägare: Easy KB

Fish Story var tvåa i debuten för två veckor sedan i Örebro efter en bra spurt. Vid onsdagskvällens tävlingar på Solvalla kom första segern med Magnus Djuse i sulkyn. Treårsstoet var  bombsäker från springspår och stack till spets. Tempot var hyfsat och låg kring 1.17, farten ökades under slutvarvet och Fish Story kom i mål på fina 1.15,4/2140 m.

Det stod och vägde ett tag inne på upploppet men Fish Story visade väldigt bra inställning och höll huvudet först hela vägen. Segern blev till slut enkel sedan enda hotet galopperat kort före mål och diskvalificerats.

Förstapriset var 60.000 till glada ägare.

Pop the Cork var årets första 2-åring till start och han skötte sig utmärkt som tvåa. Mattias gav honom ett snällt lopp som trea-fyra på innerspår, han kunde flytta fram en position runt sista kurvan och fick helt fritt inne på upploppet. Pop the Cork tog in på ledaren sista biten men nådde inte ända fram. Tiden i debuten blev 1.16,8/1640 m och den mersmakande silverplatsen gav 30.000 kr.

Knickers Sisu genrepade inför Oaks med en tredjeplats i Höstfavoriten för ston. Mats Djuse satt i sulkyn och styrde fram stoet utvändigt ledaren efter ett varv, hon fullföljde bra på 1.13,6a/2140 m. Nästa uppgift för henne blir uttagning till Oaks på Solvalla 1/10.

Stall Djuse tävlar närmast i Gävle på torsdag, Romme (5) fredag och fem hästar i Eskilstuna på lördag.