Trippel i Romme – Winterburn fortsatt obesegrad

Electrical Storm – Hugo – Global Dependable – Sebbe – Winterburn
Skötare till Electrical Storm & Global Dependable är Hugo Metayer & till Winterburn är det Sebastian Lindberg.
Ägare:
Electrical Storm =
Top of Europe Management AB & Djuve A
Global Dependable =
Easy KB
Winterburn =
Stall Arsenal AB

Det är lite svårt att hitta superlativer för den otroliga stallformen. Man kan i alla falla konstatera att det ”rullar på” – i ett mycket högt tempo. Sju segrar hittills i veckan följdes upp av en trippelseger i Romme på söndagen.

Segerraden inleddes med debutanten Global Dependable som trots en galopp (orutin) i första kurvan kunde vinna. Det var långt fram i sista kurvan men fyraåringen blåste förbi hela fältet över upploppet och vann till slut klart på 1.19,0/2140 med Mattias i sulkyn.

Electrical Storm var tillbaka som vinnare efter en del otur tidigare i vinter. Magnus prickade starten perfekt från tillägg och kom fram som trea i andraspår, på sista långsidan lyftes åttaåringen ut i tredjespår men utan att köras för fullt. I sista kurvan fick han dock anfallsorder och avgjorde sedan på ett bra sätt sista 100 m. Förstapriset 40.000 kr och det saknas endast 47.000 kr innan han passerar två miljoner kronor.

Winterburn vet ännu inte hur det känns att förlora. I söndagens sista GS-lopp kom åttonde raka segern och 40.000 kr i prispengar. Magnus hittade tredjepar utvändigt från bakspår och fick sedan fin draghjälp på sista långsidan och runt slutsvängen. Inne på upploppet fick Winterburn attackera i tredjespår och han avgjorde minst lika enkelt som vid tidigare segrar.

Segertiden nya rekordet 1.14,2a/2140.

Stall Djuse har nu tagit 17 segrar och kört in 1.855.000 kr på en dryg månad. Man ligger i topp på svenska banor både i antalet vinster och inkörda pengar.