Trippel på Solvalla

Från vänster: Final Whistle, Parveny & Wings Level samt i mitten skötare till alla tre hästarna, Moa Thörngren. 

Ägare;
Parveny = Deepwave Sweden Stables HB, m fl
Wings Level = Stall Kennys Andelshästar 76
Final Whistle = Mattias Djuse Stable AB, m fl 

Stallet har visat fin form de senaste veckorna. På fredagskvällen stämde den mesta och kunde räkna in en trippelseger samt ett andrapris.

Tävlingarna skulle ha körts i Gävle men flyttades till Solvalla på grund regnovädret i Gävleborg i onsdags.

Trippeln inleddes med Parveny som tog andra raka segern. Magnus körde tidigt till spets och fick sedan bestämma tempot. Efter en avslutning på 1.13 sista 500 m blev segern väldigt enkel på 1.17,0/2140.

Wings Level är obesegrad i tre starter efter att ha vunnit det andra loppet på fina 1.14,9a/2140. Treåringen fick verkligen bekänna färg i spets, mitt på upploppet stod det och vägde men Wings Level vägrade ge sig och tog en knapp seger.

Final Whistle fullbordade trippeln med att vinna ett långlopp över tre varv i spets. I sista kurvan såg han som vanligt en aning oinspirerad ut men bet i fint på upploppet och vann säkert. Det var sjunde segern i 13:e starten för fyraåringen.

Global Countess var mycket tapper som tvåa i E3 Consolation. Hon tvingades till 1.08,8 första halvvarvet för att få spets men blev passerad kort före mål. Tiden fina 1.12,3a/1640 och 50.000 kr i andrapris.

Totalt körde stallet in 160.000 kr och närmar sig sex miljoner kronor.

Segerantalet är uppe i 50.