Två segrar i Rättvik – stall Djuse över 17 Mkr!

Djuse – Victor Remneby – Secret Celebration
Ägare:
Djuse: Ofcourse KB
Secret Celebration: M J Företagen AB

Regnet öste ner i Rättvik men det bekom inte stall Djuses hästar nämnvärt utan det blev två segrar och tre prisplaceringar. Därmed passerade Djuse 17 miljoner kronor och rekordåret fortsätter.

Tvåårige debutanten Djuse var första vinnaren på fredagskvällen. Jo, han heter faktiskt så och är döpt av Hans Nelén som äger Global Farm. Mattias körde fram utvändigt ledaren 900 meter från mål i det lilla fältet, tempot ökades rejält runt slutsvängen och kort före mål kopplade starke Djuse segergreppet. Sista 500 m gick på lite drygt 1.14 och vinnartiden för tvååringen blev 1.18,4/1640 m. Förstapriset 25.000 kr.

Secret Celebration fullbordade dubbelsegern efter ett mycket starkt slutvarv i tredjespår. Femåringen stod med tillägg och satt bland de sista i fältet. När Mattias styrde på gick det undan och runt sista kurvan hade han bäst fart av alla. Mitt på upploppet var segern klar och Secret Celebration vann med en dryg längd på nya rekordet 1.13,8/2160 m (trots något tung bana!). Förstapriset 30.000 kr.

Även Parveny (fyra), Xanthis Image (femma) och Fish Story (sexa) svarade för fina insatser.

En intensiv vecka inleds med fem hästar till start i Bollnäs på tisdag. Därefter sju till start på torsdag, fem i Gävle och två i Örebro. På fredag-lördag är det stora tävlingar på Solvalla, där stall Djuse har tre hästar med i Oaksfinalen!