Två segrar på Solvalla – stallet över 3 Mkr!
Queen Of Gunners (skötare: Julia Engman) & Chico de Calamar (skötare: Aleksi Flink) 
Ägare till Queen Of Gunners är Stall Arsenal AB & ägare till Chico de Calamar är Easy KB

Chico de Calamar och Queen of Gunners fixade en ny dubbelseger på Solvalla. Därmed passerade stallet tre miljoner kronor inkört i år.

Travåret 2022 har börjat strålande för stall Djuse. Efter onsdagskvällens dubbel har det blivit hela 34 segrar i år. Totalt blev det 123.000 kr inkört på Valla och stallet är nu uppe i 3.084.939 kr (tvåa i Sverige).

Chico de Calamar imponerade när han vann ett treåringslopp med 60.000 kr i förstapris. I ett litet startfält hamnade Mattias i andrapar utvändigt, på sista långsidan gled han fram utvändigt om ledaren och satte upp tempot. Det stod och vägde ett tag men ”Chico” kopplade greppet 150 m från mål och vann med nästan tre längder på 1.16,3a/2140 m efter ett snabbt slutvarv. Därmed tog han snabb revansch efter galoppmissen i förra starten i Gävle.

Queen of Gunners har utvecklats väldigt den senaste tiden och tog nu första segern i karriären. I ett sprinterlopp för ston hittade Mattias fjärdepar utvändigt från spår åtta bakom bilen. Drygt 500 m från mål kom attacken i tredjespår och över upploppet stack fyraåringen ifrån till lätt vinst på fina 1.14,5a/1640 m. Segermarginalen var närmare tre längder.

Bra årsdebut för både M.T.Perette (femma) och Deep Feeling (sexa).