Tre hästar gjorde den långa resan till Övik och Solängets travbana på tisdagskvällen för näst sista försöket till Breeders Crown. Det blev en givande 55-milatripp då Hustle Rain (tvåa) och Parveny (fyra) fixade en plats i semifinalerna på Solvalla den 30 oktober.

Global Confession (sexa) satt fast invändigt och gick tyvärr inte vidare.

Final i de fyra klasserna avgörs som vanligt i Eskilstuna två veckor senare med 800.000 kr i förstapris.

Treårige hingsten Hustle Rain svarade för en vasst avslutning fram till andraplatsen. Magnus Djuse hittade fina ryggar och sista 700 m fick väldigt fort. Hustle Rain fullföljde starkt på 1.13,6a/2140 och behåller sin fina form. Silverplatsen gav 55.000 kr.

Sedan tidigare är A Sniper klar för BC-semifinal i treårsklassen.

Global Confession hängde med bra till sjättepriset i klassen fyraåriga ston efter en löpning i tredjepar invändigt men missade semi med minsta möjliga marginal. Isabelle Sisu är sedan tidigare klar för semifinal bland fyraåriga ston.

Parveny kom igenom fint från bakspår till andra-tredjepar utvändigt med Magnus i sulkyn. Han höll sedan farten bra som fyra på 1.13,4a/2140.

I klassen treåriga ston är Oaksfinalisten Carbonfiber klar för semi. Troligen även Kayla Westwood tack vare sin höga prissumma. Den sistnämnda tävlar också i Oaksfinal på lördag på Solvalla.

Förutom en duo till BC-semi blev det 84.000 kr i prispengar och det saknas ”bara” 200.000 till 9 Mkr i år. Segerantalet är 80.