Två till E3-final på Bergsåker

På måndagskvällen avgjordes E3-uttagningar i Örebro. Stallet hade sex hästar till start, flest av samtliga tränare, och det blev två finalplatser. En i varje klass.

Global Bookmaker passade på att ta karriärens första seger i uttagningsloppet för hingstar/valacker. Efter ett perfekt lopp som tvåa i andraspår i tufft tempo kunde Mattias köra till spets i sista kurvan. Treåringen höll farten mycket starkt över upploppet och vann med en dryg längd på nya rekordet 1.13,3a/2140 meter.

En fantastisk prestation av Global Bookmaker som svarade för sitt livs travlopp.

Stor glädje i ägargänget Stall Ten Men som har varit med ända sedan proffsstarten 2015. De har för övrigt ägt travhästar tillsammans i över 30 år!

M.T.Perette var väldigt stark tvåa i ett av fyra uttagningslopp för ston. Hon tvingades trava utvändigt utan rygg draghjälp under hela loppet, inne på upploppet passerade hon ledaren men kunde inte svara vinnaren som liftat med i rygg.

Det var bara femte starten för M.T.Perette som ännu aldrig varit sämre än tvåa.

Rapunzel var sexa i stouttagningen medan Usain Tilly var femma i sitt uttagningslopp i hingstklassen. Totalt blev det 165.000 kr inkört på Örebrotravet.

Finalen avgörs på Bergsåker den 27 juni i samband med V75. Förstapriset i respektive klass är 950.000 kr.