Två till final i korta E3

M.T.Perette (ovan) och Global Bookmaker kvalade på måndagskvällen in till ännu en stor årgångsfinal efter fina insatser.

I E3-uttagningar för ston över kort distans segrade M.T.Perette busenkelt på Färjestad. Tiden 1.11,3a/1640 var nytt banrekord, en förbättring av det förra rekordet med sju tiondelar.

Mattias tog en lugn start bakom bilen och stoet fick sedan trava utvändigt om ledaren. I sista kurvan synade M.T.Perette ledaren på allvar och hon kopplade omgående ett säkert grepp. Inne på upploppet gick hon ifrån till klar seger på spänstiga ben efter ett slutvarv på imponerande 1.10.

Global Bookmaker inkom som tvåa i sitt uttagningslopp efter ett fint lopp i rygg på ledaren. Men han flyttades ner till fjärdeplatsen då måldomaren ansåg att Mattias hade stört ett ekipage när han gick ut i andraspår inne på upploppet.

Tack vare den nya regeln fick i alla fall Global Bookmaker behålla sin finalplats.

Global Bookmaker startar från spår åtta i finalen som körs på Rommetravet lördag 15 augusti med ett förstapris på hela 950.000 kronor.

M.T.Perette fick fjärdespår i stofinalen.

På väg till Färjestad mellanlandade Mattias i Lindesberg för att debutera med tvååriga stoet Global Countess. Det blev en enkel seger efter ett fint lopp i rygg på ledaren. Sista 400 gick i 1.14-tempo och vinnartiden var 1.18,4/1640.

35.000 kr i prispengar till den lovande tvååringen.

Stallet passerade 4,5 miljoner kronor i prispengar under måndagskvällen.

Global Bookmaker

Global Countess