Helloise Boko och Harmon Boko är klara för final i största tvååringsloppet – Svensk Uppfödningslöpning.
Helloise Boko vann sitt uttagningslopp på Solvalla på från spets. Harmon Boko fullföljde starkt som trea efter att ha travat utvändigt ledaren större delen av loppet.
Mr Deauville var också nära en plats i finalen på Jägersro den 3 december men slutade fyra.
Men vi tar onsdagskvällen från början, som började med säker seger för Axel Vadd på 1.14,2/2140a. En bra tid på den inte alltför snabba Vallabanan. Axel Vadd fick ett lopp i andrapar utvändigt i tufft tempo och avgjorde till säker seger med 2,5 längd.
-Axel fick ett fint lopp men han svarade också för en bra prestation, det blev en rätt klar marginal ner till de övriga, sade Mattias.
Axel Vadd har gjort tre starter och vunnit två av dom sedan han kom i träning samt tjänat 70.000 kr.
Helloise Boko visade upp en ny god egenskap i det första uttagningsloppet, nämligen startsnabbhet. Hon frontade ganska enkelt och fick bestämma första varvet på 1.18. Hon vann sedan säkert på 1.15,8/1640a efter en snabb avslutning i 1.12-tempo.
Mr Deauville följde med i tredjespår sista 800 och kämpade på bra ända hem.
-Jag är jättenöjd och med lite flyt går båda till final. Helloise har ju haft lite tråkiga spår tidigare men nu var det läge för att ladda för spets. Hon gör allt rätt och det ska bli en spännande final (700.000 kr i förstapris!). Bra också att Deauville skötte sig, han hängde med väldigt fint, sade Mattias.
Harmon Boko sänkte rekordet till 1.14,3/1640a efter ett tufft lopp.
-Vi har inte haft rätt flyt med honom på slutet. Nu får vi ladda om batterierna till finalen om 2,5 vecka, sade Mattias.
Stallet har nu tagit 39 segrar på 283 starter och kört in över 3,3 miljoner kronor, vilket är nytt rekord.
Spårlottning till Uppfödningslöpningen sker under torsdagen.