V86-dubbel på Solvalla – nära 5 Mkr inkört

Run N’Cola – Ida Rudelöv – Sebastian Lindberg – Winterburn
Ägare:
Winterburn: Stall Arsenal AB
Run N’Cola: Wonderboys AB m fl

Under onsdagskvällen startade hela tio hästar på Solvalla. Samtliga blev prisplacerade och de bidrog till lite drygt en halv miljon kronor till stall Djuse. Därmed saknas det knappt 40.000 kr till fem miljoner kronor.

Det blev en dubbelseger på V86 genom Winterburn och Run N’Cola. Den förstnämnde är därmed fortsatt obesegrad i nio starter medan ”Cola” tog karriärens åttonde vinst i sin årsdebut.

Winterburn tvingades öppnade första 500 m på snabba 1.09,5 innan Magnus Djuse valde att släppa. Efter ett varv återtog ekipaget ledningen och femåringen hade sedan inga besvär med att gå undan till säker seger på 1.14,4a efter 1.10,3 sista halvvarvet.

Förstapriset var 80.000 kr i Solvallaserien och Winterburn är nu klar för final den 17:e maj med 150.000 kr till vinnaren.

Run N’Cola fick ett fint lopp i rygg på ledaren med perfekt lucka i början av upploppet. Femåringen avslutade starkt och kopplade greppet i god tid före mål. Segertiden i årsdebuten var fina 1.13,6/2140 m. Även han är klar för final på Valla om en månad.

Det blev ingen seger för stallets fem treåringar i Vårfavoriten för hingstar/valacker samt ston, men däremot två andra- och ett tredjepris.

Maco Toro avslutade mycket bra som tvåa i den manliga avdelningen och fick 100.000 kr i prispengar.

Samma fina avslutning gjorde Larah Westwood i stoavdelningen som räckte till en fin andraplats och 100.000 kr. Här var A Teasar trea efter ett vasst upplopp.

Två vinster till stallet innebär att Mattias toppar Solvallas tränarliga överlägset på 23 segrar.

På torsdag tävlar tre hästar i Bollnäs och förhoppningsvis passeras femmiljonersstrecket.