Wings Lewel
Skötare: Tova Bergström
Ägare: Stall Kennys Andelshästar 76

Efter flera starka prestationer utan seger var det äntligen dags för Wings Lewel att få vinna. Det var första segern på drygt ett år men han har levererat starka prestationer i både V75 och V86. I de åtta senaste starterna har han aldrig varit sämre än fyra i tuff konkurrens.

Magnus Djuse hade stort förtroende för Wings Level inför starten på Rommetravet. Från spår elva blev det ett perfekt andrapar utvändigt, som sedan blev utvändigt ledaren varvet från mål. Magnus satt lugn i sulkyn och lät sexåringen sträcka ut för fullt i utgången av sista kurvan. Med sina mäktiga kliv passerade han snabbt ledaren på upploppet och vann väldigt enkelt på 1.14,4a/2140 m. En humörhöjande vinst i något enklare omgivning som gav 35.000 kr till andelsägarna.

Nyförvärvet Kuzma’s Mother svarade för en fin debut. Rikard Skoglund körde tidigt till spets men släppte på första långsidan. I sista kurvan kom luckan och över upploppet tog hon in meter för meter på ledaren men nådde inte ända fram. Det skilde bara någon decimeter i mål, tiden 1.15,7a/2140 m.

På lördag avgörs V75-finaler på Solvalla, dessutom Margaretas Tidiga Unghästserie med hela 300.000 kr till vinnaren. I finalerna deltar Kayla Westwood (Stoeliten), Global Classified (V75-1), Run N’Cola (V75-1), Global Dependable (V75-2) samt Winterburn i V75-5.

I Margareta-loppen kommer treåringarna Pop the Cork och Melba Westwood till start.