Winterburn avslutade med V75-seger

Winterburn med skötare Sebastian Lindberg.
Ägare: Stall Arsenal AB

Årets sista travdag blev mycket lyckad. Stall Djuse körde in drygt 200.000 kr under lördagen i Gävle och stannade på 21,3 Mkr. En förbättring med drygt sex miljoner kronor från i fjol.

Winterburn var tillbaka på tävlingsbanan efter några månader och lyckades vinna igen. Han förlorade ju i förra starten i början av oktober efter tio raka segrar. Nu kom elfte vinsten i tolfte starten och en ny segerrad kan vara på gång.

Magnus Djuse satt i sulkyn och han kom tidigt fram snett bakom ledaren från spår tolv med Winterburn. Magnus var som vanligt iskall och började inte köra för fullt förrän inne på upploppet, ekipaget åt in decimeter för decimeter och kort innan mål var segern klar.

Vinnartiden 1.15,2/2140 m , segerpremien 110.000 kr och femåringen är därmed klar för V75-final i klass I den 3 februari på Solvalla.

Frustration tog åter en meriterande andraplats i E3 Revanchen med Mats Djuse i sulkyn. Stoet ledde loppet fram till det sista steget då en smygkörd lyckades passera. Det blev ändå ett fint bokslut med 678.000 kr inkört och över 2 Mkr sammanlagt.

A Teaser var femma i samma löpning efter en bra avslutning. A Teaser blev stallets vinstrikaste häst under 2023 med 1.807.000 kr intjänat.